You are here: University of Vienna PHAIDRA Detail o:1317196
Title (eng)
Essential oils properties, compositions and health effects
Parallel title (deu)
Ätherische Öle Eigenschaften, Zusammensetzung und gesundheitsfördernde Effekte
Author
Iris Maria Wallner
Adviser
Gerhard Buchbauer
Assessor
Gerhard Buchbauer
Abstract (deu)
Der folgende Übersichtsbericht erläutert den gesundheitsfördernden Effekt Ätherischer Öle, welche in der Lebensmittelindustrie nicht nur als Aromastoffe eingesetzt werden, sondern auch aufgrund ihres positiven Einflusses auf die Gesundheit. Heutzutage reduzieren ernährungsbewusste Konsumenten Lebensmittel nicht nur auf den Zweck der Nahrungsaufnahme, sondern haben auch ein besonderes Augenmerk auf den gesundheitsfördernden Einfluss.
Abstract (eng)
This review deals with the multiple health benefits of essential oils. Nowadays, volatile oils are commonly used in the food industry, not only as food flavouring agents, but also because of their ability to reduce the risk of many maladies and improve health. The tenet „Let food be thy medicine and medicine be thy food“ from Hippocrates reflects the attitude of the society today. Nowadays, customers have begun to look at food not only for the basic nutrition it provides, but also for health improvement.
Keywords (eng)
antifungalantimicrobialnutraceuticalhealth benefitsspices
Keywords (deu)
anitfungalantimikrobiellNutrazeutikumgesundheitsfördernde EffekteGewürze
Subject (deu)
Type (deu)
Persistent identifier
https://phaidra.univie.ac.at/o:1317196
rdau:P60550 (deu)
63 S.
Number of pages
68
Members (1)
Title (eng)
Essential oils properties, compositions and health effects
Parallel title (deu)
Ätherische Öle Eigenschaften, Zusammensetzung und gesundheitsfördernde Effekte
Author
Iris Maria Wallner
Abstract (deu)
Der folgende Übersichtsbericht erläutert den gesundheitsfördernden Effekt Ätherischer Öle, welche in der Lebensmittelindustrie nicht nur als Aromastoffe eingesetzt werden, sondern auch aufgrund ihres positiven Einflusses auf die Gesundheit. Heutzutage reduzieren ernährungsbewusste Konsumenten Lebensmittel nicht nur auf den Zweck der Nahrungsaufnahme, sondern haben auch ein besonderes Augenmerk auf den gesundheitsfördernden Einfluss.
Abstract (eng)
This review deals with the multiple health benefits of essential oils. Nowadays, volatile oils are commonly used in the food industry, not only as food flavouring agents, but also because of their ability to reduce the risk of many maladies and improve health. The tenet „Let food be thy medicine and medicine be thy food“ from Hippocrates reflects the attitude of the society today. Nowadays, customers have begun to look at food not only for the basic nutrition it provides, but also for health improvement.
Keywords (eng)
antifungalantimicrobialnutraceuticalhealth benefitsspices
Keywords (deu)
anitfungalantimikrobiellNutrazeutikumgesundheitsfördernde EffekteGewürze
Subject (deu)
Type (deu)
Persistent identifier
https://phaidra.univie.ac.at/o:1317197
Number of pages
68